Tack för DCF 2019

Vi som jobbat med Drivers Club Festival 2019 vill rikta ett stort tack till sponsorer, partners, förare, team, funktionärer och besökare. Under två dagar hade vi runt 2000 besökare. För att vara första gången, så är vi väldigt nöjda och vi kommer definitivt att leverera en uppföljning på Drivers Club Festival 2020. Framförallt så vill vi tacka alla för den enorma positiva feedback vi fått. Vi är taggade till tusen redan inför kommande år.

Rasmus Möller - Team Pony Drift

Rasmus Möller - Team Pony Drift

Under två dagar fick vi uppleva Radical Cup Scandinavia, kombinerat med banrekordsförsök utav några av de snabbaste bilarna i Skandinavien. Det bjöds på driftingshow utav Rasmus Möller och uppvisning från PWR med deras egenkonstruerade elbil PWR01,

Nytt banrekord

Banrekordet, som tidigare var 49,194, med en Radical RXC Spyder (Micke Ohlsson), slogs med marginal av Fredrik Wiborg, i hans extremt snabba Time Attack-bil, en Mitsubishi Evo 6. Fredrik har slagit banrekord på varenda bana han varit på, senast Mantorp Park, där han körde 1.11.8.

Fredrik Wiborg - Nytt banrekord (47,143)

Fredrik Wiborg - Nytt banrekord (47,143)

BAC Mono totalsegrare

John Larsson, generalagent för BAC Mono i Sverige, slog till och vann DCF Time Attack totalt, genom att delvis vinna klassen R-däck, och dessutom vara den som hade minst marginal mellan snabbaste och näst snabbaste varv i DCF Shoot Out (finalheat).

Fredrik Wiborg (segrare Slicks och Nytt banrekord) och John Larsson (segrare R-däck och Totalsegrare)

Fredrik Wiborg (segrare Slicks och Nytt banrekord) och John Larsson (segrare R-däck och Totalsegrare)

Fyra x Radical

Under helgen så fick vi också Radical Cup Scandinavia köra sin debut på Ljungbyheds Motorbana, med ett startfält på 18 bilar. Totalt fyra heat avverkades och snabbast under helgen var en finsk förare, Jani Hjerppe, som med sin Mad Croc-sponsrade bil var ytterst nära att göra rent bord, men det grusades under heat 3, då en länkarm gick av. Heat 3 blev det mest dramatiska av de fyra heaten. Då omstarten gick efter Safety Car, med drygt 2 varv kvar, så var det Oscar Näsström, som flög från tredje plats upp i ledning. Efter ett omkörningsförsök från Christoffer Jansson, så råkade Oscar, Christoffer och Kalle Berggren bli ståendes. Därmed blev det Michael Kullzen som tog segern i det tredje heatet.

Jani Hjerppe i Line Up för Radical Cup Scandinavia.

Jani Hjerppe i Line Up för Radical Cup Scandinavia.

Pressrelease - Ny motorfest i Ljungbyhed

Drivers Club Festival – fartfylld folkfest på Ljungbyheds Motorbana

Rock, racing och rekordjakt: den 9-10 augusti arrangeras Drivers Club Festival på Ljungbyheds Motorbana i Skåne. Det blir ett fullspäckat evenemang i dagarna två, där välfyllda racingheat, brutala Time Attack-byggen, en omfattande bilutställning – och ett elektriskt rekordförsök signerat Mikaela Åhlin-Kottulinsky – bara är några av inslagen på en högoktanig agenda.

I centrum för evenemanget står den fängslande kampen mot klockan. 65 stycken spektakulära bilar gör upp om att bli snabbast i Sverige under Drivers Club Festival. Startfältet består av några av världens mest potenta Time Attack-bilar och i potten ligger bland annat en specialdesignad Drivers Club Skywatcher GMT tillverkad av det svenska klockföretaget Monchard Watches.

I startfältet märks bekanta racingnamn som Alexander Graff och hans spektakulära Euro Nascar-bil, Andreas Simonsen i en Mercedes AMG GT4, Tobias Brink i en Audi RS3 LMS TCR, Ola Nilsson i nya Porsche 992 och Gabriel Wendel bakom ratten i nya Lamborghini Huracán Evo.

Battle of the Giants står mellan Robin Jonasson (Gatebil Extreme) med sin 1100 hästkrafter starka Porsche 918 Elite och Fredrik Wiborg i sin Mitsubishi Evo med 860 hk/860 kg (Time Attack-bil).

Under helgen kör också Radical Cup Scandinavia en deltävling med över 20 bilar till start.

En av de största begivenheterna under Drivers Club Festival kommer PWR Racing, som just nu leder förarmästerskapet i Sveriges elitracingklass TCR Scandinavia, att stå för. Teamet visar upp sin helt nyutvecklade, elektriska PWR01 – och ger sig samtidigt på att sätta ett nytt elbilsrekord på Ljungbyheds Motorbana. I förarsätet sitter ingen mindre än racingesset Mikaela Åhlin-Kottulinsky, en av PWR Racings ordinarie TCR-stjärnor. Uppvisningen och rekordjakten äger rum på lördagen. Hur snabb är egentligen PWR01?

Drivers Club Festival bjuder också på en av södra Sveriges största bilutställningar med över 100 föranmälda fordon. Evenemanget avrundas med 2-timmarsrace i SBR Junkyard Series (”Skrotbilsrejset”) och en explosiv rockkonsert med Queen-inspirerade livebandet The Show Goes On.

Drivers Club Festival arrangeras av MOM Events, som är en av landets största aktörer inom motorrelaterade aktiviteter, och Drivers Club Ljungbyhed, Södra sveriges största klubb för trackdayförare.

Biljetter finns att köpa via www.driversclubfestival.com. Entré till lördagen kostar 200 SEK (barn under 15 år går gratis). Det är fri entré under hela fredagen.

För mer information, vänligen besök www.driversclubfestival.com.

IMG_98101.jpg

Välkommen Ariel Atom

Vi önskar välkomna en utav de mest spektakulära bilarna som går att köpa gatlegala. Vem minns inte Jeremy Clarksons bejublade framträdanden i Top Gear, körandes utan vindruta och integralhjälm, i en Ariel Atom? Nu har ni möjlighet att träffa den svenske generalagenten på plats i Ljungbyhed, och dessutom få se bilen köras live, på tid.

Missa inte detta!

Är detta den snabbaste gatlegala bilen i DCF 2019?

Är detta den snabbaste gatlegala bilen i DCF 2019?

Monchard Watches blir Timekeeping Partner.

Det svenska klockföretaget Monchard Watches blir Timekeeping Partner under Drivers Club Festival 2019. Det innebär bland annat att segraren i Drivers Club Festival och Radical Cup Scandinavia, kommer att få en specialdesignad Drivers Club Skytoucher GMT, som tagits fram i begränsad upplaga.

Monchard kommer att finnas på plats i Drivers Clubs VIP Area under lördagen den 10 augusti, för er som vill diskutera klockor.

Vänligen besök www.monchardwatches.com för mer info om Monchard.

Logo-skeleton-black-.png

Bilmånsson ställer ut nya Megane RS Trophy på DCF

renault-megane-rs-design-004.jpg.ximg.l_full_m.smart (1).jpg

Bilmånsson visar upp nya Renault Megane RS Trophy.

Megane RS Trophy - Teknik som ökar sportigheten - Kittla dina sinnen.  För vidare traditionen
Nya MEGANE R.S. Trophy är en imponerande bil som är byggd för att väcka dina körinstinkter till liv. Tröskeln på 300 hk uppnås av den direktinsprutade turbomotorn på 1,8 liter tack vare turbotekniken med kullager från Formel 1-världen. För första gången erbjuder nya Renault MEGANE R.S. TROPHY två växellådstyper: Manuell växellåda (400 Nm) och EDC-växellåda* (420 Nm).

Unna dig ett unikt ljud
Nya Renault MEGANE R.S. TROPHY har ett unikt avgassystem som är utformat för att öka prestandan. Det har en mekanisk ventil som släpper ut bilens anda enligt det valda MULTI-SENSE-läget. När ventilen är öppen ger den maximalt ljud och topprestanda, medan bästa möjliga komfort uppnås när den är stängd.


Volvo V90 T8
SOFISTIKERAD, VACKER OCH MÅNGSIDIG

Med en elegant kupé som sätter komforten i centrum och många smarta funktioner är Volvo V90 som gjord både för bekväm stadskörning och äventyrliga familjesemestrar.

Fyrcylindrig bensinmotor ”T6” under den platta flakstora huven fram ger 320 hästkrafter och på bakaxelklumpen under bagageutrymmet sitter elmotorn på ytterligare 87 hk. När båda motorerna jobbar för fullt har V90 T8 acceleration 0-100 km/h på till 5,2 sekunder.

Bil-Månsson i Skåne AB
Bil-Månsson är ett bilföretag som tillhandahåller alla biltjänster du och din bil behöver. Från bilförsäljning till serviceverkstäder och Tankastationer.  Våra nybilsmärken är Volvo, Renault och Dacia och vi säljer även ett stort antal begagnade bilar. Bil-Månsson finns i Eslöv, Hörby, Ängelholm, Klippan och Båstad. Totalt är vi 175 st medarbetare som arbetar här och vi säljer 5 000 bilar om året samt omsätter 1 miljard kr.

RCS med 20 bilar till start under Drivers Club Festival 9-10 Aug

Det blåser medvind för Radical Cup Scandinavia…

…och startfältet på Ljungbyheds Motorbana blir det största på väldigt många år. En spännande mix av rookies och erfarna förare kommer bjuda på rafflande racing - välkomna till Drivers Club Festival!

Vill du se när Skandinaviens snabbaste racingbilar gör upp på Radical Swedens egen hemmabana? Läs mer om vad som gäller för besökare på www.driversclubfestival.com

GENERÖST MED BANTID

Kör tills du inte orkar mer - bara under fredagen 9/8 har våra förare möjlighet att utnyttja 40 min träning, 20 min kval och 2 x 15 min race. Lördagen 10/8 följs av 20 min warmup och ytterligare 2 x 15 min race. Alltså totalt 4st race med massor av action!

THE CHAMPION IS BACK!

Finländaren Jani Hjerppe som vann RCS 2018 är tillbaka och kör sitt första race för i år. Jani har lång erfarenhet av Radical och har även vunnit Radical European Masters och Radical Cup Middle East två gånger - vi ser fram mot vad han levererar på Ljungbyheds Motorbana.

Bild: Jani Hjerppe (FIN) vann Radical European Masters 2017

Bild: Jani Hjerppe (FIN) vann Radical European Masters 2017

...men inte utan en fight! Nej det finns gott om förare som vill utmana om pallplatserna och inte minst Rookien och 17-åringen Gustav Brandin. Efter att precis tagit steget från karting gör nu Gustav debut i RCS. Han har visat på imponerande fart genom att vinna sitt första race på Ring Knutstorp för några veckor sedan i en SR3 RS. Vi kommer följa Brandin Racing noga och önskar all lycka till.

Bild: Rookien Gustav Brandin som kör för Alriksson Motorsport.

Bild: Rookien Gustav Brandin som kör för Alriksson Motorsport.

En annan förare som gör racedebut i Radical är nyblivna SR1-ägaren Magnus Wik. ”Jag ser verkligen fram mot att göra debut i Radical, det är så förbaskat roliga bilar att köra med! Jag älskar också den härliga stämningen och människorna runt det här, det var en stor del till varför jag valde att köpa en Radical”. Magnus har sedan tidigare erfarenhet från tävlande i bland annat Swedish GT, men har nu tagit steget till sportvagnsprototyper. Stort lycka till från oss på Radical Sweden!

Bild: Magnus Wik gör sin första tävling i Radical Cup Scandinavia Credit: Arvax Drönarbild

Bild: Magnus Wik gör sin första tävling i Radical Cup Scandinavia Credit: Arvax Drönarbild

Anmälda förare Drivers Club Festival - Round 3+4:

SR1 CUP

Magnus Wik SR1

Filip Svensson SR1

SPORTSCARS CUP

Sven Larsson Prosport

Kalle Berggren Prosport

Erland Berggren Prosport

Göran Håkansson Prosport

Per Rosengren Prosport

Magnus Wallén PR6

Christoffer Törnqvist PR6

Jesper Prytz SR3 RS

Gustav Brandin SR3 RS

Gabriel Callert SR3 RS

Johan Wiklund SR3 RS

Jani Hjerpe SR3 RS

Michael Kullzén SR3 RS

Roland Gustavsson SR3 RS

Christoffer Jansson SR3 RSX

Bo Eliasson SR3 RSX

MASTERS CLASS

Kristofer Karlsson RXC Coupé

Oscar Näsström RXC 600R

Hans-Olov Blom RXC Spyder

The Pig SR8 RX


Följ RADICAL SPORTSCARS på Facebook och Instagram för uppdateringar!

http://www.facebook.com/radicalsweden/

https://www.instagram.com/radicalsweden.nu/

Träffa Lamborghini MALMÖ på DCF…

processed_0119 06 60.jpg

Har ni precis som vi suktat efter Lamborghini enda sedan Cannonball Run 1985? Nu har ni chansen att uppleva det bästa från Lamborghini från det moderna utbudet. Lamborghini Malmö kommer till Drivers Club Festival med hela 6 bilar. På listan finns Aventador SV, Aventador SVJ, Huracan Evo, Huracan Evo Spyder, Urus och Huracan Super Trofeo.

Lamborghini Malmö kommer att ställa upp med Huracan Evo i R-däcksklassen. Missa inte att se när dem gör upp med Porsche, AMG, BAC Mono med flera under Drivers Club Festival.

Förare i Lamborghini Huracan Evo blir tidigare rekordhållaren Gabriel Wendel, som förra året vann R-däcksklassen med en Lamborghini Huracan Performance.

Häggenäs Auto ställer ut sportbilar och traktorer på DCF2019

file-21.jpeg

Jajjemen, du läste rätt. Häggenäs Auto, kända för att handla såväl med sportbilar som vardagsbilar, transportbilar och även ibland udda fordon som dumpers och traktorer. Nu kommer Häggenäs med såväl moderna sportbilar, som gamla traktorer. Inte vilken traktor som helst, nämligen en gammal veteran.-porsche.

Du träffar Häggenäs Auto på DCF den 10 augusti 2019. Jonas och Anders Carlsson på Häggenäs har dessutom lovat att ställa upp med några spännande fordon i årets DCF Time Attack. Ni som kommer och besöker oss, missa inte Häggenäs Autos monter i utställarzonen!

Vinn årets medåkning!

maxresdefault.jpg

Driftingkungen Rasmus Möller kommer till Drivers Club Festival och åker så brett han bara kan. Du har möjlighet att vinna en medåkning med Rasmus. Allt du behöver göra för att delta i utlottningen är att berätta att du kommer och dela detta inlägget, samt ta med dig extra underkläder, för du lär behöva byta. Välkommen till Drivers Club Festival den 10 augusti. Biljetter och info hittas på www.driversclubfestival.com

Martin Söderberg och 810 hkr till start i DCF 2019.

BMW M3 E36 GTR

BMW M3 E36 GTR

Martin Söderberg kommer till start med en av Sveriges kanske fetaste BMW E36 på marknaden. Byggd och hemmasnickrad i garaget utav Martin med sambo och far, har denna BMW lyckats slå många på fingrarna i Time Attack-serien. Med inspiration från BMW M3 GTR, men med ännu mer vulgär aerodynamik, kommer denna BMW M3 vara en utav utmanarna till Guldet i Drivers Club Festival.

Se info nedan om Martins hypersnabba BMW M3 E36 GTR.

Motor och transmission:
S53B29
Egenkomponerad 2,9 liters rak sexa med turbo
Baserad på BMW’s M50 motor serie.
Effekt: 810hk 1020nm på drivhjulen vid 2.2 Bar laddtryck på vanlig E85

MaxxEcu Race motorstyrning
Precision 6266 Gen2 Kullagrad turbo
Accusump olje ackumulator
Tilton 2-skivig koppling
M3 3.0 växellåda S5D 320Z

Chassie och bromsar:
Egenkomponerade bärarmar fram och bak
Spindlar ifrån BMW E46 M3
Brembo 4-kolvs ok med 356x32mm skivor fram
AP 4-kolvs ok med 295x25mm skivor bak
BC ER 2-vägs justerbara dämpare fram
Öhlins Road and Track dämpare bak
Motorsport modifierad M3 3.0 bakvagn och lamelldiffar
König 18x10,5 fälgar runt om med 295 30-18 Hankook TD Z221 R-däck

Kaross:
Karossen är rensad och därefter blästrad plåtren
Glasfiber paneler överallt, endast orginal plåttak kvar
Macrolon rutor
Porsche cup replica ving profil

Vikt på startlinjen inkl förare, dryga 1200kg

Toppfart: 303 km/h

Varvtider:
Knutstorp- 1.02,87 2018
Kinnekulle- 53,71 2019
Mantorp- 1.18,55 2019
Gelleråsen- 1.08,31 2018

Sponsorer och samarbetspartners;
@upplandsstangsel
@jrlackcenter
@mp_performance_garage
@autoracing.se
#Uppsalabärgningstjänst
@FP Engines
@VR.Motor
@svenskprestanda