Världens snabbaste Evo klar för Drivers Club Festival.

P_20190417_193305_vHDR_Auto.jpg

Time Attack-föraren och bilbyggaren Fredrik Wiborg kommer till start i årets DC Festival. Fredrik kommer till start med sin extremt brutala Mitsubishi Evo. Röramschassi och en vikt av enbart 900 kg, och säkert nästan lika mycket i downforce, har gjort att Fredrik bara under föregående år slagit tre banrekord.

Imponerande varvrekord på Mantorp Park, med hiskeliga 1.12.625. Det kan jämföras med bland annat tider som Formel Renault, som tidigare varit snabbaste klass i STCC-paketet, där man kört tider på 1.14.5. För er som följt STCC, så vet ni att tiderna ligger strax under 1.20.00 på kval med TCR-reglementet.

Fredrik kommer nu till start den 10 augusti i Drivers Club Festival, för att försöka spränga banrekordet på Ljungbyheds Motorbana. Han utmanas bland annat av Robin Jonassons Porsche 918, Ben O Donells turbokonverterade Porsche 991 Cup, och fjolårssegraren Radical RXC Spyder.

Missa inte att se när Sveriges snabbaste bilar och förare gör upp om vem som är snabbast på Drivers Club Festival!