Tack för DCF 2019

Vi som jobbat med Drivers Club Festival 2019 vill rikta ett stort tack till sponsorer, partners, förare, team, funktionärer och besökare. Under två dagar hade vi runt 2000 besökare. För att vara första gången, så är vi väldigt nöjda och vi kommer definitivt att leverera en uppföljning på Drivers Club Festival 2020. Framförallt så vill vi tacka alla för den enorma positiva feedback vi fått. Vi är taggade till tusen redan inför kommande år.

Rasmus Möller - Team Pony Drift

Rasmus Möller - Team Pony Drift

Under två dagar fick vi uppleva Radical Cup Scandinavia, kombinerat med banrekordsförsök utav några av de snabbaste bilarna i Skandinavien. Det bjöds på driftingshow utav Rasmus Möller och uppvisning från PWR med deras egenkonstruerade elbil PWR01,

Nytt banrekord

Banrekordet, som tidigare var 49,194, med en Radical RXC Spyder (Micke Ohlsson), slogs med marginal av Fredrik Wiborg, i hans extremt snabba Time Attack-bil, en Mitsubishi Evo 6. Fredrik har slagit banrekord på varenda bana han varit på, senast Mantorp Park, där han körde 1.11.8.

Fredrik Wiborg - Nytt banrekord (47,143)

Fredrik Wiborg - Nytt banrekord (47,143)

BAC Mono totalsegrare

John Larsson, generalagent för BAC Mono i Sverige, slog till och vann DCF Time Attack totalt, genom att delvis vinna klassen R-däck, och dessutom vara den som hade minst marginal mellan snabbaste och näst snabbaste varv i DCF Shoot Out (finalheat).

Fredrik Wiborg (segrare Slicks och Nytt banrekord) och John Larsson (segrare R-däck och Totalsegrare)

Fredrik Wiborg (segrare Slicks och Nytt banrekord) och John Larsson (segrare R-däck och Totalsegrare)

Fyra x Radical

Under helgen så fick vi också Radical Cup Scandinavia köra sin debut på Ljungbyheds Motorbana, med ett startfält på 18 bilar. Totalt fyra heat avverkades och snabbast under helgen var en finsk förare, Jani Hjerppe, som med sin Mad Croc-sponsrade bil var ytterst nära att göra rent bord, men det grusades under heat 3, då en länkarm gick av. Heat 3 blev det mest dramatiska av de fyra heaten. Då omstarten gick efter Safety Car, med drygt 2 varv kvar, så var det Oscar Näsström, som flög från tredje plats upp i ledning. Efter ett omkörningsförsök från Christoffer Jansson, så råkade Oscar, Christoffer och Kalle Berggren bli ståendes. Därmed blev det Michael Kullzen som tog segern i det tredje heatet.

Jani Hjerppe i Line Up för Radical Cup Scandinavia.

Jani Hjerppe i Line Up för Radical Cup Scandinavia.