Driver Academy välkomnar bilklubbar och bilägare till Drivers Club Festival.

driver_adacemy_start-1500x430.jpg

Under lördagen välkomnar vi alla bilklubbar att delta och förgylla dagen med sina sportbilar placerade mitt i fartens centrum! Tillsammans skapar en fin bilutställning för alla i publiken att njuta av!

Bilklubbarna bjuds även in på en “uppvärmning” på fredags kväll där vi möter Micke Ohlsson, ägare av MOM Events som driver Ljungbyheds Motorbana, tillsammans med en intressant motorsportprofil och erbjuds möjligheten att känna på banan i lugnt tempo i grupper. 

För mer info, anmälan an bilklubb samt bokning av biljetter, https://www.driveracademy.se/drivers-club-festival/

Queentribute på Drivers Club Festival!

eric nytomt.jpg

The Show Goes On!

Juli 1985 framför ett utsålt Wembley under Live Aid intar Queen scenen och framför en konsert som inte kan beskrivas med mindre ord än ett fullkomligt magiskt och oförglömligt ögonblick för de som hade turen att vara där. Detta blev en makalös come back för bandet som älskas över hela världen och har blivit ett av musikhistoriens mest ikoniska band. Queens legendariska låtskatt lever vidare, inte minst genom den hyllade och Oscars-vinnande filmen ”Bohemian Rhapsody” om Queens karriär och sångaren Freddie Mercurys otroliga liv.

Med stor vördnad, musikalisk skicklighet och en kärlek till Queens fantastiska musikaliska skapande för nu ”The Show Goes On” musiken vidare till nästa generation.   

PWR Racing och PWR001 klara för Drivers Club Festival.

PWR Racing Team, tävlandes i TCR Scandinavia och WTCR, kommer till Drivers Club Festival. Teamet som drivs utav racingprofilen och entrprenören Daniel Haglöf, kommer delta med deras egen och Sveriges första riktiga elracingbil, PWR001.

Läs mer om PWR001 här: http://pwrracingteam.com/pwr001-eldriven-tavlingsbil/

PWR001 - snabba fakta

Toppeffekt: 450 kW/612 hk
Toppvridmoment: 1080 Nm
Max motorhastighet: 8000 rpm
Batterikapacitet: 41 kWh
Vikt batteripack: 366 kg
Totalvikt bil: 1510 kg

BAC Mono till DCF 2019

BAC Mono

BAC Mono

Generalagenten för BAC Mono, världens enda gatlegala formelbil, kommer till Drivers Club Festival 2019. John Larsson, ägare utav John Garage, har en stor passion för sportbilar, gamla dom nya. Vi ställde tre snabba frågor till John.

1. Vad är er affärsidé? Vad får er att sticka ut i en ganska tuff konkurrens av handlare?

Min målsättning med Johns Garage är att skapa ett hem för sportbilsentusiaster. Ett företag som inte bara säljer bilar utan snarare gör det som vi gillar allra bäst och vi tror att det är många fler som delar vår passion. Ett företag där allt inte räknas i antal sålda bilar, utan där upplevelsen och själva bilaffären blir ett nöje. Vi tror att det finns många som inte bara vill skaffa sig en sportbil, utan också  uppskattar livsstilen som kommer med att vara sportbilsägare.

2. Berätta om BAC Mono i korthet. Hur fick ni nys om BAC?

Jag såg BAC Mono första gången för några år sedan på ett avsnitt av TopGear och har alltid varit väldigt svag för bilen. När jag sedan för lite drygt ett år sedan letade efter en riktigt häftig bil som både är en upplevelse på väg men samtidigt blir något alldeles extra på motorbana så fanns det liksom inget som kunde mäta sig med BAC Mono. BAC Mono är en lättvikts- & extremt högpresterande gatlegal superbil designad och konstruerad med den senaste racingtekniken. Mono riktar sig till förare som söker den renaste formen av körupplevelse och för vilken design, teknisk excellens och prestanda är avgörande. Den aggressiva designen kommer att sätta ett nytt riktmärke i toppskiktet av radikala lätta supersportbilar. BAC Mono gör bilkörning till en sport.

3. Berätta kort om din passion för bankörning... Vad gjorde dig intresserad av racing?

Med många års erfarenhet av sportbilar, aktiv bilkörning och Porsche i synnerhet har jag ett gediget intresse för sportbilar & bilkörning. Som liten växte jag mer eller mindre upp i bilhallen och på motorbanor och fortsatt har detta varit min stora passion. Min starkaste egna upplevelse från racing var första gången vi stod på startlinjen till Nürburgring 24H år 2011 med en 911 GT3 RS. En bil, en bana och ett racingevenemang som saknar motstycke!

Träffa John Larsson och BAC Mono Sverige på Drivers Club Festival den 10 augusti. 

Mer info om Johns Garage på finner ni på www.johnsgarage.se

upload.jpg

Världens snabbaste Evo klar för Drivers Club Festival.

P_20190417_193305_vHDR_Auto.jpg

Time Attack-föraren och bilbyggaren Fredrik Wiborg kommer till start i årets DC Festival. Fredrik kommer till start med sin extremt brutala Mitsubishi Evo. Röramschassi och en vikt av enbart 900 kg, och säkert nästan lika mycket i downforce, har gjort att Fredrik bara under föregående år slagit tre banrekord.

Imponerande varvrekord på Mantorp Park, med hiskeliga 1.12.625. Det kan jämföras med bland annat tider som Formel Renault, som tidigare varit snabbaste klass i STCC-paketet, där man kört tider på 1.14.5. För er som följt STCC, så vet ni att tiderna ligger strax under 1.20.00 på kval med TCR-reglementet.

Fredrik kommer nu till start den 10 augusti i Drivers Club Festival, för att försöka spränga banrekordet på Ljungbyheds Motorbana. Han utmanas bland annat av Robin Jonassons Porsche 918, Ben O Donells turbokonverterade Porsche 991 Cup, och fjolårssegraren Radical RXC Spyder.

Missa inte att se när Sveriges snabbaste bilar och förare gör upp om vem som är snabbast på Drivers Club Festival!

Brink Motorsport deltar i DCF 2019

Brink Motorsport bekräftar deltagande i drivers Club Festival, den 10 augusti 2019. Brink Motorsport kommer att finnas på plats med STCC-bil, trailer och partners till teamet.

Vi ser detta som ett bra lokalt evenemang och vi ska göra vad vi kan för att dra mycket folk till Ljungbyhed den 10 augusti. Själv kommer jag att ställa upp i tävlingen med vår Audi RS3 LMS, säger Tobias Brink, förare i Brink Motorsport.

50737490_382526075848108_1201916648897142523_n.jpg